Palveluskoirat

Palveluskoirakokeet (eli pk-kokeet) ovat pk-rotuisten koirien käyttö- sekä rodunomaisia kokeita. PK-kokeessa tarkistetaan koiran luontaiset taipumukset suoriutua erilaisista tehtävistä ja kyky omaksua sille annettu koulutus. PK-lajeja ovat käyttäytymiskoe (BH-koe), joka on esikoe kaikille muille koelajeille, sekä varsinaiset koelajit, joita ovat jälki, haku, viesti, etsintä ja suojelu.

Lähde: Kennelliitto

Röykän koulutuskenttä on varattu palveluskoirien tottelevaisuusharjoituksiin tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 18:00-22:00, sekä lauantaisin klo 15:00-18:00. Harjoitusvuorot on tarkoitettu ensisijaisesti PK-kokeissa kilpailuoikeudet omaaville roduille ja harjoittelu tähtää BH – tai palveluskoirakokeisiin.
Tervetuloa kentälle tutustumaan!

Impivaaran Hallien pk-jaos järjestää aktiivisesti palveluskoirakokeita eri lajeissa ja luokissa. Viime vuosina kentällämme on toteutettu useita kokeita niin haussa, jäljellä kuin suojelussakin.

Kysy lisää PK-jaoksen yhteyshenkilöltä!

Yhteyshenkilö
Jessica Pohjola, jessi.impha (ät) gmail.com

Kentän vapaavuorot

Koulutuskentän vapaavuoroilla on mahdollista harjoitella tottelevaisuutta tai suojelua itsenäisesti. Tuolloin harjoitellaan vuorotellen ja vuoroista yhteisesti sopien. Vapaavuoroilla kenttää ei voi varata vain omaa harjoittelua varten.

Koulutuskentän käyttö ja siellä harjoittelu on tarkoitettu vain yhdistyksen jäsenille, poislukien valmistelevat harjoituksen (1-2krt) kokeisiin ilmoittautuneille. Erityisesti kaikki pienryhmissä tapahtuva harjoittelu on tarkoitettu vain jäsenille ja arvokisoissa yhdistystä edustaville koirakoille.

Rajaus on tehty vuorojen suuren kysynnän vuoksi. Tilannetta, sekä vuorojen käyttöastetta seurataan.

Maastoharjoittelu

Yhdistyksen jäsenet harjoittelevat hakua ja jälkeä erillisissä pienryhmissä. Näistä ja niiden mahdollisista vapaista paikoista saat parhaiten tietoa saapumalla tottelevaisuusharjoituksiin.

Vuoden Koirat

Impivaaran Hallit ry palkitsee vuosittain palveluskoirakokeissa ansioituneita koirakoita.

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: https://www.impivaaranhallit.fi/palveluskoirat/