PK

Roni_3

Tottelevaisuuskoulutukset

Kiljavan koulutuskenttä on varattu palveluskoirien tottelevaisuusharjoituksiin tiistaisin klo 18-21 (1.10 -> klo:17-21) ja lauantaisin klo 15-18.

Harjoitusvuorot on varattu ensisijaisesti PK-kokeissa kilpailuoikeudet omaaville roduille, ja harjoittelu tähtää BH- tai palveluskoirakokeisiin.

Tällä hetkellä ei ole erikseen nimettyä kouluttajaa, vaan harjoittelu tapahtuu itsenäisesti muutama koira kerrallaan. Aloittelijat saavat kuitenkin aina ohjausta kokeneemmilta niin halutessaan, joten mukaan voi tulla rohkeasti!

Katso vuoden 2016 toimintakertomus >>

Maastoharjoittelu

Yhdistyksen jäsenet harjoittelevat hakua ja jälkeä erillisissä pienryhmissä. Näistä ja mahdollisista vapaista paikoista saat parhaiten tietoa saapumalla tottelevaisuusharjoituksiin, ja tutustumalla harjoitteleviin koirakoihin.

Suojelu

Yhdistyksen jäsenet harjoittelevat suojelua kahdessa ryhmässä erikseen varattuina aikoina. Näistä saat tietoa ko. ryhmien yhteyshenkilöiltä.

Vapaavuorot

Ison kentän vapaavuoroilla on mahdollisuus harjoitella tottelevaisuutta tai suojelua itsenäisesti. Tuolloin harjoitellaan vuorotellen ja vuoroista yhteisesti sopien. Kenttää ei voi varata tuolloin vain omaa harjoittelua varten.

Huom!

Kentän käyttö ja harjoittelu on mahdollista VAIN YHDISTYKSEN JÄSENILLE pois lukien valmistelevat harjoitukset (1-2 krt) kokeisiin ilmoittautuneille. Erityisesti kaikki pienryhmissä (joille varattu erillinen vuoro) tapahtuva harjoittelu on tarkoitettu vain jäsenille ja arvokisoissa yhdistystä edustaville koirakoille.

Rajaus on tehty vuorojen suuren kysynnän vuoksi. Tilannetta sekä vuorojen käyttöastetta seurataan.

Yhdistys tukee aktiiviharrastajia kouluttautumisessa ja kurssimaksuissa. Tukea myönnetään harkinnan perusteella, ja se edellyttää saadun opin jakamista, sekä sitoutumista yhdistyksen toimintaan.

Myös arvokisoissa yhdistystä edustavia koirakoita tuetaan.

Kysy lisää PK-jaoksen yhteyshenkilöiltä!

Koetoiminta

PK-jaos järjestää aktiivisesti palveluskoirakokeita eri lajeissa ja luokissa.
Vuonna 2016 on ollut useita kokeita niin haussa, jäljellä kuin suojelussakin.
Suuret kiitokset kaikille toimintaan osallistuneille!

 

Yhteyshenkilöt

Jaoksen vetäjä: Heidi Helin, yhdistysposti@kolumbus.fi, 0400-900 821
Suojelu ti (toukok.-syysk.) + su-ip: Outi Hermiö, 045-110 9329
Suojelu pe + su-ap: Marjaana Karppinen, 050-366 3351
PK-tottis su: Kaarina Rainio, 0400-489 824

Pistelaskusäännöt

VUODEN KOIRA valitaan VOI- luokassa kilpailevista koirakoista. Mikäli ei löydy voittajaluokan koiraa, valitaan vuoden koira avoimessa luokassa kilpailleista koirakoista. Alokasluokassa kilpaillut koira ei voi tulla valituksi vuoden koiraksi.

VUODEN ALOKAS -tittelistä voivat kilpailla ne koirakot, jotka ovat kyseisenä vuonna saaneet ensimmäisen koulutustunnuksen jostakin PK –lajista (PAHA, PAJÄ, PAEK, PASU, PAEJ, PAVI, PAOP). Käyttäytymiskoetta (PAKK) ei lueta mukaan. Vuoden alokasta valittaessa huomioidaan kaikki kyseisenä vuonna saavutetut koulutustunnukset.

VUODEN ETSINTÄKOE/FH/IPO/JÄLKI/HAKU -KOIRAn valinnassa huomioidaan kaikki kyseisestä lajista koekauden aikana saadut tulokset voittajaluokasta. Mikäli ei löydy voittajaluokassa valitaan vuoden koira avoimessa luokassa kilpailleista koirista. Alokasluokassa kilpaillut koira ei voi tulla valituksi vuoden EK, FH, IPO, JÄLKI, HAKUkoiraksi. Vuoden etsintäkoe/FH/IPO/jälki/haku koirakolle luovutettava palkinto jää omaksi.

Pisteet (PDF)