PK

Palveluskoiraharrastus

Artikkeli Impivaaran Halleista Palveluskoiralehdessä

Tottelevaisuuskoulutukset

Kiljavan koulutuskenttä on varattu palveluskoirien tottelevaisuusharjoituksiin tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 18-22 , sekä lauantaisin klo 15-18.

Harjoitusvuorot on varattu ensisijaisesti PK-kokeissa kilpailuoikeudet omaaville roduille, ja harjoittelu tähtää BH- tai palveluskoirakokeisiin.

PK-jaos järjestää aktiivisesti palveluskoirakokeita eri lajeissa ja luokissa.
Viime vuosina kentällämme on toteutettu useita kokeita niin haussa, jäljellä kuin suojelussakin.
Suuret kiitokset kaikille toimintaan osallistuneille!

Kysyimme palautetta 8.5.2021 järjestetystä EK-kokeesta – katso yhteenveto tästä!

Maastoharjoittelu

Yhdistyksen jäsenet harjoittelevat hakua ja jälkeä erillisissä pienryhmissä. Näistä ja mahdollisista vapaista paikoista saat parhaiten tietoa saapumalla tottelevaisuusharjoituksiin, ja tutustumalla harjoitteleviin koirakoihin.

Vapaavuorot

Ison kentän vapaavuoroilla on mahdollisuus harjoitella tottelevaisuutta tai suojelua itsenäisesti. Tuolloin harjoitellaan vuorotellen ja vuoroista yhteisesti sopien. Kenttää ei voi varata tuolloin vain omaa harjoittelua varten.

Huom!

Kentän käyttö ja harjoittelu on mahdollista VAIN YHDISTYKSEN JÄSENILLE pois lukien valmistelevat harjoitukset (1-2 krt) kokeisiin ilmoittautuneille. Erityisesti kaikki pienryhmissä (joille varattu erillinen vuoro) tapahtuva harjoittelu on tarkoitettu vain jäsenille ja arvokisoissa yhdistystä edustaville koirakoille.

Rajaus on tehty vuorojen suuren kysynnän vuoksi. Tilannetta sekä vuorojen käyttöastetta seurataan.

Yhdistys tukee aktiiviharrastajia kouluttautumisessa ja kurssimaksuissa. Tukea myönnetään harkinnan perusteella, ja se edellyttää saadun opin jakamista, sekä sitoutumista yhdistyksen toimintaan.

SM- ja piirinmestaruuskisoissa yhdistystä edustavia koirakoita tuetaan.

Kysy lisää PK-jaoksen yhteyshenkilöltä!

 

Yhteyshenkilöt

Jaoksen vetäjä: Pirita Laasonen, pirita.impha ät gmail.com

Pistelaskusäännöt

VUODEN KOIRA valitaan VOI- luokassa kilpailevista koirakoista. Mikäli ei löydy voittajaluokan koiraa, valitaan vuoden koira avoimessa luokassa kilpailleista koirakoista. Alokasluokassa kilpaillut koira ei voi tulla valituksi vuoden koiraksi.

VUODEN ALOKAS -tittelistä voivat kilpailla ne koirakot, jotka ovat kyseisenä vuonna saaneet ensimmäisen koulutustunnuksen jostakin PK –lajista (PAHA, PAJÄ, PAEK, PASU, PAEJ, PAVI, PAOP). Käyttäytymiskoetta (PAKK) ei lueta mukaan. Vuoden alokasta valittaessa huomioidaan kaikki kyseisenä vuonna saavutetut koulutustunnukset.

VUODEN ETSINTÄKOE/FH/IPO/JÄLKI/HAKU -KOIRAn valinnassa huomioidaan kaikki kyseisestä lajista koekauden aikana saadut tulokset voittajaluokasta. Mikäli ei löydy voittajaluokassa valitaan vuoden koira avoimessa luokassa kilpailleista koirista. Alokasluokassa kilpaillut koira ei voi tulla valituksi vuoden EK, FH, IPO, JÄLKI, HAKUkoiraksi. Vuoden etsintäkoe/FH/IPO/jälki/haku koirakolle luovutettava palkinto jää omaksi.

Pisteet (pdf)

(Sivun valokuvat: copyright Auvo Kuusinen)

Pysyvä linkki tähän artikkeliin: http://www.impivaaranhallit.fi/pk/